Omuletii Verzi » Blog Archive » O noua clasa de eficienta energetica. Incepe era aparatelor A+++

O noua clasa de eficienta energetica. Incepe era aparatelor A+++

Categoria : DEEE, Eco World Wide, Green Care

De la finalul acestui an, producatorii de aparate eletrocasnice vor opera modificari pe etichete, odata ce o noua clasa energetica este introdusa pe piata de profil. Este vorba de clasa A+++, care a intrat in vigoare la sfarsitul anului 2010, prin Directiva 2010/30/EU.

Odata cu aceasta schimbare, clasa A+++ devine cea mai eficienta energetic, ierarhizarea oprindu-se la clasa D, care devine cea mai ineficienta din punct de vedere energetic.

Etichetele noi au introdus clasele A+, A++, A+++, iar textul explicativ a fost inlocuit de pictograme. In plus, devine obligatorie declaratia privind emisiile de zgomot pentru toate produsele la care zgomotul reprezinta un criteriu relevant.

Pana acum aparatele electrocasnice au fost etichetate cu clase energetice incepand cu A++ (cel mai eficient energetic), A+, A, B, C, D, E, F, G (cel mai putin eficient energetic) in toate statele membre ale Uniunii Europene.

Implementarea Directivei europene reprezinta o etapa importanta pentru cresterea eficientei energetice in viitor pentru toti cetatenii UE, in scopul reducerii facturilor de electricitate si protejarii mediului.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin