Omuletii Verzi » Blog Archive » O noua moda eco: ambalajele comestibile

O noua moda eco: ambalajele comestibile

Categoria : Biodiversitate, Colectare selectiva, despre Omuletii Verzi, Eco Eveniment, Green Care, Green VIP, Natura, Reciclare

Va vine sa credeti sau nu, dar in strainatate, in tari precum Franta sau Belgia, un nou trend prinde teren ascendent: e vorba de cel al ambalajelor comestibile.

De exemplu, la Paris, in WikiBar, borcanul de iaurt sau paharul din care bei un ceai fierbinte este numai bun de rontait dupa golirea continutului.

Asta se datoreaza tehnologiei futuriste, WikiCells, dezvoltata de bioinginerului american, David Edwards. Inventia, care consta in ambalarea alimentelor in membrane fabricate din ingredienti naturali, nu a ajuns inca pe piata romaneasca.

David Edwards a demonstrat ca aceste ambalaje futuriste sunt deosebit de practice, mai ales pentru ca pot inlocui aproape orice tip de ambalaj si contribuie semnificativ la diminuarea invaziei deseurilor din plastic.

Ambalajele comestibile ar putea sa reprezinte o solutie viabila pentru rezolvarea problemei deseurilor alimentare. Asta pentru ca alimentele pot fi pastrate si cateva luni in frigider, iar in ceea ce priveste igiena este suficient ca paharele sau borcanele organice sa fie clatite cu apa inainte de a fi mancate, sustine Edwards.

Ideea bioinginerului american poate constitui sfarsitul utilizarii plasticului in industria alimentara. Conceptul WikiCells a fost dezvoltat de start-up-ul  WikiFoods si un prim WikiBar, imaginat de designerul futurist  Mathieu Lehanneur, a fost deschis la Paris.

Un WikiCell este format din doua straturi. Primul este asemanator cojii unui fruct, cum ar fi strugurele sau afina, si este complet comestibil. Al doilea strat este mult mai durabil si poate fi comestibil sau nu, dar e complet biodegradabil, asa cum este coaja portocalei sau a nucii de cocos.

Primul produs lansat, deocamdata, de WikiCell Designs este inghetata impachetata intr-o carcasa comestibila.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin