Omuletii Verzi » Blog Archive » O poveste braziliana: topitoria mobila

O poveste braziliana: topitoria mobila

Categoria : Uncategorized

Nu prea ne mai mira astazi ideile creative de reciclare din ce in ce mai variate si mai numeroase. Sa va spunem deci o poveste braziliana.
Pe strazile oraselor braziliene exista oameni care aduna dozele de aluminiu si le vand catre reciclatori pe sume foarte mici. Ei sunt cunoscuti drept „catadores”.
Fiindca e vorba mai ales de oameni cu venituri foarte mici, doi designeri s-au gandit sa ii ajute sa isi imbunatateasca traiul un pic. Le-au sugerat sa transforme deseurile respective in ceva util ce ar putea vinde usor.
Asa s-a nascut topitoria mobila, unde din dozele metalice e creata mobila.
Aici dozele sunt topite intr-un cuptor care functioneaza cu ulei vegetal rezidual colectat din localurile din Sao Paolo.
Apoi, aluminiul topit este turnat in sabloane. De exemplu, in proiectul pilot, cei doi designeri au creat scaune pentru restaurantul care le-a furnizat uleiul.
Scaunele au fost create plecand de la formele din natura. Practic cei doi designeri s-au plimbat pe strazile din Sao Paolo si au adunat frunze de palmier, capace de roti sau caramizi si alte lucruri numai bune de transformat in scaune.
Metoda lor creativa functioneaza mai ales si pentru ca scaunele nu trebuie sa aiba toate aceeasi forma si neregularitatile sunt permise.
In momentul de fata este disponibila prima topitorie mobila, iar planurile celor doi designeri presupun atragerea cat mai multor reciclatori stradali in aventura lor, dar si diversificarea gamei de produse.
Urmariti mai jos un video detaliat despre cum dozele de aluminiu devin scaune.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin