Omuletii Verzi » Blog Archive » O specie pe cale de disparitie?

O specie pe cale de disparitie?

1

Categoria : Biodiversitate, Eco Eveniment, Ecologie

Printul Charles de Wales, de curand Presedinte al Organizatiei WWF (Worldwide Wildlife Fund), a tinut in Londra o cuvantare cu o tema care atrage atentia – si anume, el a prezentat omul ca fiind o specie pe cale de disparitie.

Stim cu totii ca la nivel mondial se sting zilnic specii importante ecosistemului nostru. Iar, intr-o zi, omul va disparea si el ca element al acestui lant.

El ne mai spune ca schimbarile climatice nu reprezinta singurul motiv al dezastrului care se tot produce. Mult mai mult afecteaza ecosistemul oamenii, prin actiunile lor ce distrug paduri si ape, in procesul de alimentare si consum.

Chiar daca nu ne afecteaza direct anumite specii care nu mai exista, cum am putea accepta, pur si simplu, ca ele nu mai exista pentru ca noi le-am distrus habitatul? Charles ne indruma spre o revolutie a sustenabilitatii, unde sistemul economic il poate salva pe cel ecologic.

Organizatia WWF a fost infiintata acum aproximativ 50 de ani cu scopul de a proteja specii amenintate, cum ar fi ursul panda. Dar provocarea ce o au acum, in frunte cu noul presedinte ambitios, e mult mai mare decat era atunci.

Charles ne invita la actiune.

Articolul care ne-a inspirat l-am gasit in varianta online a ziarului Telegraph : Aici

“None of us must be afraid to be stand up and be counted” Frumos, nu?

Comentarii (1)

adopta si tu un urs

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin