Omuletii Verzi » Blog Archive » Olandezii au interzis fermele de nurci

Olandezii au interzis fermele de nurci

Categoria : Uncategorized

Organizatiile pentru protectia animalelor din Olanda sarbatoresc o mult asteptata victorie. Pe 17 decembrie, Senatul olandez a votat interzicerea fermelor de nurca de pe teritoriul sau.
Interdictia totala va intra in vigoare in 2024, ceea ce inseamna ca la acea data nu vor mai exista ferme de blana pe teritoriul Olandei.
Cu cele 6 milioane de nurci crescute anual pentru blana, Olanda este al doilea mare producator din Uniunea Europeana, dupa Danemarca.
Discutiile politice despre interzicerea fermelor de nurci au inceput inca din 1999.
Camera Deputatilor votase favorabil un proiect de lege privind interzicerea fermelor de nurci pana in 2018, insa acesta nu a trecut si de Senat.
Principalul argument impotriva interdictiei a fost legat de problemele financiare cu care se vor confrunta fermierii.
De aceea, proiectul initial a fost modificat astfel incat sa intre in vigoare in 2024, urmad ca fermierii sa beneficieze de compensatii totale in valoare de 28 de milioane de euro.
In 1995 si 1998, Olanda a anuntat interdictia asupra fermelor de vulpi si sinisile, intrata in vigoare din 2008. Cu noua interdictie, Olanda va pune capat intregii industrii a blanurilor.
Marea Britanie, Austria si Croatia au interzis deja fermele de nurci. Olanda este prima dintre tarile mari producatoare de blanuri, precum Danemarca, Finlanda, Polanda, China, SUA sau Canada, care decide sa interzica total fermele de blanuri.
In Romania exista 10 ferme de blana, in care sunt crescute peste 16.000 de vulpi, sinsile si nurci. Organizatia Vier Pfoten cere Legislativului roman sa se gandeasca la adoptarea unei interdictii totale asupra fermelor de blanuri.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin