Omuletii Verzi » Blog Archive » Panouri solare si Casa Verde

Panouri solare si Casa Verde

1

Categoria : Ecologie, EcoTendinte

Din ce in ce mai multi romani aleg sa isi monteze panouri solare, mai ales ca programul Casa Verde stimuleaza o astfel de investitie.

Pe langa faptul ca tehnologia asigura apa calda si incalzirea locuintei la costuri mai mici decat retelele centrale de utilitati, durata de folosinta a panourilor solare poate depasi 20 de ani. Iar un alt avantaj este ca cele pentru locuintele unifamiliale sunt usor de montat si nu necesita un numar mare de muncitori

Specialistii recomanda achizitia sistemele cu preturi medii, care si rezista bine in timp, si ale caror preturi pornesc de la 1.240 de euro. Un asemenea sistem este compus din panouri solare si un boiler exterior cu capacitatea de 200 de litri, care poate asigura confortul necesar pentru o familie de doua-patru persoane.

In plus, perioada de amortizare pentru costurile instalarii unui sistem de panouri solare pentru apa calda este cuprinsa intre doi si cinci ani. Iar economia lunara este, in medie, de aproximativ 60% din costul unei facturi normale de energie termica.

Cei interesati pot apela la programul Casa Verde, care continua si in acest an. Aplicantii eligibili care au depus documentatia necesara accesarii fondurilor pana la data de 31 ianuarie 2011, vor primi subventii cuprinse intre 6.000 si 8.000 de lei, in functie de tipul lucrarilor.

Comentarii (1)

M-as bucura sa vad ca acest tip de surse de producere a energiei incep sa castige teren in Romania. din pacate insa cred ca vor mai trece ani buni pana cand romanii vor privi cu ochi buni si mai multa incredere aceste variante eco alternative. oricum, e bine ca s-au facut pasi mici in acest sens si este minunat ca si voi promovati toate nebuniile eco day by day :)

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin