Omuletii Verzi » Blog Archive » Pantofii sport si amprenta lor de carbon

Pantofii sport si amprenta lor de carbon

Categoria : Uncategorized

Atletii calca mai apasat pe pamant decat persoanele care nu alearga si, potrivit unor cercetari, amprenta lor de carbon e mai mare.
Poate suna a traznaie, dar chiar nu e. Oamenii seriosi de la MIT au aprofundat problema.
Astfel, un studiu realizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT), arata ca de-a lungul unei vieti, o pereche de tenisi produsi in China si folositi la alergat genereaza o cantitate de emisii de dioxid de carbon echivalenta cu cea produsa de un bec de 100 de wati care a fost lasat aprins o saptamana intreaga.
Desi companiile producatoare de incaltaminte sport se intrec in a reduce amprenta de carbon, chestiunea nu este catusi de putin simpla, sustin oamenii de stiinta.
Anual sunt produse aproape 25 de miliarde de incaltari sport in intreaga lumea, iar acestea sunt raspunzatoare pentru mare parte din emisiile de dioxid de carbon din industria textila, scrie The Guardian.
Mai mult, cercetarile facute de MIT arata ca 68% din emisiile de gaze cu efect de sera generate de pantofii sport sunt asociate procesului de productie si nu provin din materialele folosite asa cum se credea anterior.
Cercetatorii de la MIT au studiat emisiile asociate obtinerii materialelor folosite, cat si procesului de asamblare si producere a pantofilor sport, dar si folosirea detergentului de catre viitorul utilizator. Iar pe baza acestor date au ajuns la concluzia notata la inceput.
Tenisii verificati de MIT erau facuti din 26 de materiale diferite, iar multe dintre atelierele unde erau asamblati functionau pe baza de carbune, acesta fiind un alt mare minus al industriei.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin