Omuletii Verzi » Blog Archive » Parcuri urbane

Parcuri urbane

Categoria : Eco World Wide, EcoTendinte, Natura

Ne-am mai uitat si weekendul asta in gradina vecinului si am aflat ca, un vecin mai indepartat, de pe coasta de vest a Americii a inceput sa implementeze parcuri mici in zone bine circulate. Ne referim la San Francisco si la proiectul Pavement to Parks, in cadrul caruia populatia este invitata sa participe la amenajarea unor mici parcuri in spatiul urban. Pe langa spatiile verzi clasice, locuitorii din San Francisco se pot bucura mai nou de cate o mica oaza in spatiul public.

25% din oras se cumpune din strazi si trotuare, chiar mai mult, se pare, decat spatiile verzi disponibile. Asadar, se intervine acolo unde este loc. Criteriile implemetarii unui Pavement Park presupun ca in zona sa nu exista parcuri propriuzise, sa existe o comunitate obisnuita cu proiecte publice si sa existe potential de imbunatatire a
spatiului pietonal si cel destinat ciclismului.

Un exemplu similar se gaseste in New York, unde o parte din Broadway a fost inchisa permanent circulatiei si prevazuta cu mese si scaune si mici proiecte artistice de jur imprejur.

Pe Broadway la scara mara, in San Francisco, mai modest, dar – si aici partea noastra preferata – pe cat posibil din materiale reciclate!

Va place?

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin