Omuletii Verzi » Blog Archive » Pedelec-ul sau ce motor se poate pune la o bicicleta

Pedelec-ul sau ce motor se poate pune la o bicicleta

Categoria : Uncategorized

Termenul de pedelec – sau e-bike – defineste bicicleta cu motor sau bicicleta electrica. Dar cat de mare poate fi un motor de bicicleta si cum transforma asta cel mai eco mijloc de locomotie?
O lege recent votata la nivelul Uniunii Europene spune ca un motor de bicicleta nu poate fi mai mare de 250 de wati si nici nu poate sa o ofere o viteza mai mare de 25 km/h.
Folosirea bicicletei electrice este deja un trend in Europa Occidentala. In Romania, insa, piata este prea putin dezvoltata.
Pedelec-urile sunt la moda in Germania, Austria, Elvetia, unde sunt folosite mai ales de persoane varstnice.
In Romania o astfel de bicicleta nu a prins inca teren, mai ales din cauza pretului ridicat, de 1.500-2.000 de euro.
Dar batalia nu se da numai pe cucerirea tarilor in care pedelec-ul inca nu e la moda, ci mai ales intre producatorii de biciclete si cei auto.
Producatori auto se inghesuie sa vina cu propuneri si tehnologii sofisticate pentru a prinde si piata de biciclete, ceea ce nu le convine producatorilor traditionali de biciclete.
Mai mult, exista voci printre biciclisti care contesta e-bike-ul, tocmai pentru ca are un motor si automat un impact asupra mediului, spre deosebire de bicicleta clasica, considerata cel mai verde mijloc de deplasare.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin