Omuletii Verzi » Blog Archive » Pet Alternative

Pet Alternative

1

Categoria : EcoTendinte, Reciclare

Exista o tema care ne supara pe noi ocazional si care se refera la sticlele de plastic, PET-ul, acest mare dusman al mediului si al sanatatii. Am rasfoit putin internetul ca sa aflam cum mai putem reduce, inlocui sau modera consumul acestor ambalaje.

Stiati ca anual se produc aproximativ 1.5 milioane de tone de deseuri provenite exclusiv din sticle de plastic? Si ca vreo 80% din acestea nu ajung sa afle ce e ala un proces de reciclare? Si din pacate multe din ele inoata in marile oceane alaturi de fauna acvatica. Producatorii de bauturi ambalate in PET prefera inca plasticul nereciclat ca materie prima, pentru calitatea lui si pentru siguranta produselor lor. Bauturile carbogazoase, de exemplu, nu pot fi “stapanite” de plastic reciclat, pentru ca materialul obtinut e prea slab pentru presiunea presupusa.

Ar fi foarte frumos, asadar, daca incepem sa reducem pe cat posibil PET-urile. Sa dispara tot ce e ambalaj de 0,5L. Cumparati apa numai in bidoane mari. Daca vreti sa luati apa cu voi in masina sau la serviciu, incercati sa transferati din bidonul mare in recipiente mai mici. Se incurajeaza refolosirea PET-urilor, insa, dupa un interval de timp destul de scurt, apa absoarbe din plastic niste elemente chimice daunatoare, si asa, nu doar ca isi pierde calitatea, dar devine chiar nesanatoasa. Inca un motvin in plus pentru a le recicla.

Cea mai buna varianta este sa beti apa la sticla returnabila (stim, e destul de incomod) sau sa va cumparati un recipient super trendy din metal. Asa sunteti la moda si eco! Am facut o selectie de cateva poze, exemple pentru aceste sticle de aluminiu. Apropo, ele se inteleg perfect cu acele filtre de apa care purifica apa de la robinet si care pana acum puncteaza cel mai bine la capitolul calitatii apei.

Fiti trendsetteri primavara asta si intreceti-va in modele haioase si imprimate pe sticla de aluminiu.

Ori, cand mai dati de cate o sticla de plastic, nu uitati de tomberonul galben, care place orice PET gol si strivit. Reciclarea si coelctarea selectiva sunt foarte importante si la indemana noastra a tuturor.

Comentarii (1)

Am cautat si cu surprindere nu am găsit un mod sa adaug un comentariu. Dar o întrebare am si chiar dacă nu ştiţi sa răspundeţi merita cautat.
la postul http://www.omuletiiverzi.ro/tag/sticle-de-aluminiu nu spuneţi nimic dacă acele sticle de aluminiu sunt bune pentru sănătatea noastră. Daca pet-ul din aluminiu refolosit e cam nociv, cu aluminiul cum stam?
Oricum ideea de a înlocui pet-ul e de nota 10+!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin