Omuletii Verzi » Blog Archive » PET-uri din plante

PET-uri din plante

Categoria : Eco World Wide

Nu de mult am aflat o veste buna, din partea unei mari corporatii: Pepsi a reusit sa produca prima sticla tip PET compusa exclusiv din plante, din resurse 100% regenerabile, permitand astfel companiei sa fabrice un ambalaj care sa le reduca vertiginos amprenta de carbon (sa nu uitam ca industria bauturilor carbogazoase este una din trecele mai daunatoare mediului, mai ales cand avem in vedere zaharul produs pe arii agricole enorme si, mai ales, consumul ridicol de apa de care este dependenta industria).

Sticla eco a celor de la PepsiCo pe care o puteti vedea aici, este 100% reciclabila si intrece orice tehnologie utilizata momentan in aceasta industrie. Deocamdata, PET-ul lor bazat pe plante se compune din cereale, dar in viitor ei vor sa il produca din coji de portocala, coji de cartof, resturi de ovaz si alte elemente ce raman dupa fabricarea produselor. Astfel, ei vor lansa o inovatie strategica in domeniul racoritoarelor prin intermediul solutiilor din domeniul alimentar.

PepsiCo nu demonstreaza doar interesul pentru sustenabilitate, dar este si in pozitia in care poate revolutiona industria bauturilor. Prin combinarea unor procese biologice cu unele chimice, PepsiCo a reusit sa creeze o structura moleculara identica cu cea a petrolului care deserveste clasicului PET. Rezultatul este o sticla care arata la fel si protejeaza continutul la fel de bine.
Ei doresc sa inceapa productia acestui nou PET in 2012 si sa comercializeze produsul lor in noul ambalaj, la scala larga.

Ne cam plac noua inovatiile astea ce mai salveaza cate putin planeta!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin