Omuletii Verzi » Blog Archive » Pitesti, in competitia Capitala europeana verde 2016

Pitesti, in competitia Capitala europeana verde 2016

Categoria : Uncategorized

12 orase din 11 tari diferite, printre care si Pitesti, se bat pentru titlul Capitala europeana verde in 2016.
Dabrowa Gornicza (Polonia), Essen (Germania), Larissa (Grecia), Ljubljana (Slovenia), Nijmegen (Olanda), Oslo (Norvegia), Reggio Emilia (Italia), Santander (Spania), Tours (Franta), Umeå (Suedia), Zaragoza (Spania), Pitesti (Romania) s-au inscris in aceasta competitie.
Premiul „Capitala europeana verde” este acordat unui oras care ocupa o pozitie de lider in materie de management urban ecologic.
Asta inseamna ca aceste orase urmaresc sa instituie standarde mai inalte in domeniul dezvoltarii urbane durabile, ascultand dorintele cetatenilor si promovand solutii inovatoare la provocarile din domeniul mediului.
Anul acesta, pentru prima data, au fost eligibile sa candideze la titlul pentru 2016 orase din intreaga Europa avand cel putin 100 000 de locuitori.
In anii precedenti, numai orasele cu o populatie de peste 200 000 de locuitori erau eligibile.
Fiecare oras va fi notat de un grup de experti care va urmari, printre altele, transportul local, zonele verzi, natura si biodiversitatea, gestionarea deseurilor si a apei etc.
Castigatorul va fi anuntat in luna iunie 2014, la Copenhaga, Danemarca, Capitala europeana verde din 2014.
Din 2010, cand a avut loc prima editie a competitiei, sase orase au primit titlul de „Capitala europeana verde”.
Stockholm a fost primul castigator, apoi Hamburg, in 2011, si Vitoria-Gasteiz in 2012. Detinatorul premiului pentru 2013 este Nantes.
Copenhaga a obtinut titlul pentru 2014, iar Bristol pentru 2015.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin