Omuletii Verzi » Blog Archive » Poluare grava cu smog la Beijing

Poluare grava cu smog la Beijing

Categoria : Uncategorized

Poluarea aerului in capitala Chinei a ajuns la un nivel peste cel admis de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si este catalogata drept „riscanta”, de autoritati, relateaza BBC.
Datele neoficiale, furnizate de Ambasada Statelor Unite indica un nivel de opt ori mai mare decat cel permis de OMS.
La Beijing, aerul are gust de praf de carbune si miroase a gaze de masina, acestea fiind si doua dintre sursele importante de poluare in oras.
Pe 12 ianuarie, deasupra orasului s-a adunat smog, atat de dens incat vizibilitatea era limitata la cateva sute de metri in fata.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit ca limita de poluare cu particule fine – numite PM 2.5 – nu trebuie sa depaseasca 25 de micrograme pe metru cub.
Aerul devine nesanatos de la 100 de micrograme in sus. La un nivel de 300 de micrograme de particule in suspensie in aer, copiii si batranii nu mai au voie sa iasa din casa.
Oficialii din Beijing au anuntat ca nivelul poluarii in oras a ajuns la 400 de micrograme de particule in suspensie. Insa, cifrele neoficiale furnizate de Ambasada Statelor Unite, indicau un nivel de 800 de micrograme.
Odata inhalate, particulele din aer pot cauza probleme respiratorii. Cei mai expusi sunt oamenii care sufera de cancer la plamani sau boli de inima.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin