Omuletii Verzi » Blog Archive » Poveste de duminica

Poveste de duminica

Categoria : Uncategorized

O familie se trezeste de dimineata cu o problema pe cat de comuna pe atat de neplacuta!

Mama: “S-a stricat filtrul de cafea! Refuza sa incalzeasca apa si tot ce se intampla este sa treaca apa rece peste cafeaua proaspat macinata de mine!”
Tata: “Lasa-l acolo! Il repar cand ma intorc din delegatie!”

Si uite asa, filtrul de cafea sta tot acolo dupa satamani bune. Mama il curata de praf in timp ce asteapta sa fiarba apa in ibricul loctiitor.Tata a uitat de mult de promisiunea de a-l repara, si probabil ca atata timp cat cafeaua ii va fi pregatita la fel de proaspat, nu va revizui problema pentru a lua masuri. Mama tot pazeste ibricul si sterge vechiul aparat de praf. Pana intr-o zi!

Mama:”Am rezolvat problema filtrului de cafea! Functioneaza mai bine ca inainte si cafeaua e mult mai gustoasa!”

Tata alearga grabit in bucatarie sa vada ce a mesterit nevasta si spune: “Pai da, vad ca l-ai si vopsit si lustruit! Ai schimbat si sigla marcii producatorului! Hai, recunoaste, ai cumparat unul nou! Si cu vechiul aparat ce ai facut? L-ai aruncat la gunoi?”
Mama: “Nu, dragule, e la tine in portbagaj!”
Tata: “Inteleg, ca sa-l arunc eu la tomberonul din cartier.”

Tata merge la masina, pregatit sa arunce filtrul de cafea stricat la gunoi. Cand deschide portbagajul gaseste un bilet atasat deseului: “Mai bine du-l la reciclat! E in drumul tau spre birou.Uite adresa pe verso. Ia cu tine si plasa de pe bancheta din spate! O zi verde, iubitule!”

Tata se uita pe bancheta din spate si gaseste: masina de gaurit stricata, tinuta ani de zile in garaj, neoanele din baie care s-au ars tocmai cand erau veniti musafirii din provincie, becul de la veioza Anei, care nu-si facea temele cu pretextul ca nu are lumina suficienta, jocul Tetris a lui Bogdanel, care s-a stricat si a fost inlocuit de o consola in toata regula.

In nostalgia obiectelor gasite, tata merge catre birou, opreste la adresa de pe biletel si gaseste un Colt Verde, unde depune toate deseurile.

Dar…de unde a stiut mama de reciclare si de unde are aceasta adresa atat de la indemana?

(…va urma)

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin