Omuletii Verzi » Blog Archive » Prima banca verde din lume

Prima banca verde din lume

Categoria : Uncategorized

In prima parte a acestui an va deveni operationala in Statele Unite, la New York, prima banca din lume dedicata dezvoltarii tehnologiilor verzi.
Guvernatorul statului New York a confirmat o capitalizare initiala de 210 milioane de dolari cu care sa porneasca aceasta institutie financiara.
Sub numele de NY Green Bank, unitatea va beneficia in total de o capitalizarea de 1 miliard de dolari. Banca va investialaturi de sectorul privat in energie regenerabila, eficienta energetica, precum si in alte proiecte de dezvoltatere pentru tehnologii cu emisii reduse de carbon.
Lansarea NY Green Bank a fost foarte bine primita de autoritatile de mediu, care considera ca acesta este un prim pas de pionierat in stimularea economiei verzi din regiunea statului New York.
Practic, lansarea bancii plaseaza New York-ul printre cele cateva state americane care inaugureaza un nou tip de economie bazata pe lupta impotriva schimbarilor climatice.
Aceasta miscare va incuraja investitii private stringente in domeniul energiei regenerabile si al eficientei energetice. In plus, va stimula crearea de locuri de munca, dar si realizarea unei infrastructuri energetice mai rezistente si mai durabile.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin