Omuletii Verzi » Blog Archive » Prima biserica veche fara amprenta de carbo

Prima biserica veche fara amprenta de carbo

Categoria : EcoTendinte, Green Care

Biserica anglicana St. Michael and All Angels din Withington, Marea Britanie, desi are 900 de ani, este primul lacas de cult vechi independent energetic, cu o amprenta de carbon egala cu zero.

Acoperisul bisericii este acoperit cu o retea de panouri solare, iar pentru incalzirea apei este folosit un boiler cu biomasa. Astfel, necesarul de energie pentru curent, incalzire si alte utilitati este suplinit doar din sursa verde.

Reprezentantii companiei Kyocera, cea care a montat intreg sistemul, sustin ca aceasta investitie verde garanteaza nu numai energie curata, ci si durabilitate. Mai mult, toate echipamentele sunt instalate discret, astfel incat sa nu afecteze structura de monument istoric a bisericii si sa nu strice aspectul ei.

Initiativa trecerii bisericii in intregime pe energie solara face parte dintr-o serie de astfel de actiuni demarate de Biserica Angliei, care doreste sa devina cat mai verde, printr-o politica de reinnoire a cladirilor sale in sensul protejarii mediului si consumului de energii regenerabile.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin