Omuletii Verzi » Blog Archive » Prima insula alimentata complet din energie eoliana

Prima insula alimentata complet din energie eoliana

Categoria : Eco Eveniment, Evenimente, Green Care, Green VIP, Reciclare

Cea mai mica dintre insulele Canare, insula El Hierro, este acum 100% alimentata din energie produsa din surse regenerabile.

Cum a fost asta posibil? Cinci turbine eoliene au fost construite pe coasta nord-estica a insulei, avand o capacitate totala de 11,5 megawati, mai mult decat suficient pentru cei aproximativ 10.000 de locuitori ai insulei.

In cazul in care nu bate vantul, energia de rezerva va veni tot din resurse verzi, adica din apa. Surplusul de energie eoliana va fi stocat si folosit pentru a pompa apa pastrata intr-un rezervor din apropierea portului in alt rezervor, situat langa un crater vulcanic, la 700 de metri inaltime peste nivelul primului rezervor.

Si cand nu va bate vantul suficient de tare pentru a genera energia necesara insulei, vor fi deschise valvele rezervorului din crater, iar gravitatia va face restul, coborand apa pe turbinele care vor putea, astfel, sa genereze electricitate, scrie AFP.

Folosirea celor doua tipuri de energie combinate va reduce emisiile de dioxid de carbon ale insulei cu aproximativ 18.700 de tone pe an si va elimina complet consumul de 40.000 de barili de petrol anual al insulei.

Uzina petroliera de pe insula va fi pastrata doar pentru a functiona in cazuri de urgenta, ca ultima solutie, daca va fi nevoie. Insa daca totul merge bine, probabil nu va fi nevoie de repunerea ei in functiune.

Planurile sunt ca in vara anului 2014 turbinele eoliene sa fie complet functionale. Astfel, El Hierro va deveni prima insula din lume complet bazata numai pe energie eoliana.

Insulele Canare apartin de Spania, dar sunt situate in largul Coastei Africane.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin