Omuletii Verzi » Blog Archive » Primul standard de reducere a consumului de apa

Primul standard de reducere a consumului de apa

Categoria : Uncategorized

Carbon Trust, un think tank din Marea Britanie care militeaza pentru reducerea amprentei de carbon, a lansat un standard de reducere a consumului de apa, ca parte a unui efort de incurajare a companiilor sa reduca risipa de apa.
Motivul pentru care acest standard a fost creat este ca nenumarati manageri din Marea Britanie nu vad o prioritate in reducerea consumului de apa.
Potrivit respectivului standard, companiile trebuie sa evalueze felul in care este consumata apa, in contextul in care statistici recente arata ca mai mult de 60% din orasele europene au un nivel ridicat de consum, care depaseste viteza la care sunt refacute resursele.
Mai mult, studii comandate de Organizatia Natiunilor Unite (ONU) arata ca 70% din resursele de apa ale planetei sunt folosite pentru irigari, 22% in industrie, iar 8% pentru consum domestic.
Insa, previziunile privind consumul de apa indica un viitor sumbru: potrivit acelorasi studii, pana in 2025 consumul de apa va creste cu 50% in statele in curs de dezvoltare si cu 18% in cele dezvoltate.
In acest context si mai ales pentru ca nu exista un standard global privind reducerea consumului de apa, Carbon Trust introduce un certificat pe care companiile il pot obtine daca fac dovada ca an de an au redus consumul de apa.
Organizatia le pune la dispozitie companiilor si diverse metode prin care sa scada cantitatea de apa folosita, printre care refolosire, curatare, colectarea apei de ploaie.
Carbon Trust a decis sa se extinda dincolo de sfera sa de activitate care presupune doar masurarea amprentei de carbon tocmai pentru ca a sesizat lipsa unui obiectiv global de economisire a apei.a

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin