Omuletii Verzi » Blog Archive » Primul targ raw vegan de la Bucuresti

Primul targ raw vegan de la Bucuresti

Categoria : Eco Eveniment, EcoTendinte, Evenimente

Romanii interesaţi de curentul raw vegan care promoveaza consumul de hrana cruda pot afla reţete speciale de la primul bucatar roman de profil, Ligia Pop, care organizeaza pe 25 martie, la Bucuresti, primul targ dedicat conceptului, anunţa un comunicat de presa.

Targul se deschide la ora 10.00 in Sala Expo de la Rin Grand Hotel in București si poate fi vizitat pana la ora 20.00. Accesul este gratuit.

Vizitatorii vor avea ocazia sa guste mancaruri sanatoase si sa afle reţete raw vegan. Ligia Pop promoveaza un stil alimentar bazat pe consumul de alimente vegetale in stare cruda, neprocesate termic, pe langa mancare gatita vegetarian.

Curentul alimentar “raw food” sau “raw vegan” inseamna preparate gatite fara foc (vegan = fara ingrediente de origine animala) in care alimentele de baza sunt legumele, germenii si vlastarii, seminţele, nucile, fructele etc. Adepţii acestui stil alimentar susţin ca un stil de viaţa bazat pe o dieta raw vegan este o forma de rezistenţa pe o piaţa invadata de produse procesate, semipreparate, pline de inlocuitori, aditivi, conservanti, coloranti, potentiatori si alte chimicale.

In lume sunt sute de mii de adepti ai alimentatiei raw vegane, care ia amploare de la an la an, alaturi de peste un 1 milion de vegani și peste 7,3 milioane de vegetarieni aflati doar in SUA. Printre ei se afla și celebritati care consuma o dieta raw vegana precum Robin Williams, Bryan Adams, Gwyneth Paltrow si alţii.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin