Omuletii Verzi » Blog Archive » Primul terminal verde din lume

Primul terminal verde din lume

1

Categoria : Eco World Wide, EcoTendinte

Luna trecuta, aeroportul Schiphol din Amsterdam a deschis primul terminal verde din lume, redefinind conceptul de spatiu de asteptare. La picnicul organizat cu ocazia punerii in functiune a terminalului, invitatii au decoperit un adevarat parc in mijlocul unui templu al tehnologiei, cum numea scriitorul Alain de Botton  – autorul unei carti scrise in Terminalul 5 de pe Heathrow – aeroporturile.

Sub numele de Airport Park, terminalul verde le ofera turistilor posibilitatea de a astepta avionul in ciripitul pasarilor si sub coroana unor specii rare de arbori.

Insa nimic nu mai pare surprinzator, mai ales cand vine vorba de Olanda, singura tara din lume aflata sub nivelul apei si care se detaseaza in plutonul celor care regandesc paradigma lumii moderne in termeni ecologici.

Odata ce patrund in spatiul Airport Park, dupa verificarea pasapoartelor, pasagerii sunt intampinati de un copac de 130 de ani – care a fost relocat aici pentru ca era in pericol in mediul sau natural. In loc de scaunele obisnuite de aeroport, turistii se pot aseza pe trunchiuri de copaci sau busteni, iar vegetatia naturala se combina perfect cu cea artificiala in ceea ce peisagistica moderna numeste „mixed reality”, un fel de efect de baroc modern.

Daca ajungeti prin noul terminal, dati-ne de veste!


Comentarii (1)

Da, Da..am fost:D…E genial…Putin cam chici in unele zone…dar e genial…Are bancute, saci de stat pe jos, se aud pasarelele:)

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin