Omuletii Verzi » Blog Archive » Printul Charles sustine ca Romania pierde trei hectare de padure virgina pe ora

Printul Charles sustine ca Romania pierde trei hectare de padure virgina pe ora

Categoria : Uncategorized

Peste 65% din padurile virgine ale Europei se gasesc in Romania. Adica, din 322.000 de hectare de paduri virgine la nivelul Uniunii Europene, 210.000 de hectare se afla in Romania.
Din aceste paduri, doar 18% sunt protejate, adica se afla in zona de administrare a Regiei Nationale a Padurilor — Romsilva si a Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, prin directia de biodiversitate, cu referire la parcurile si rezervatiile naturale.
Printul Charles, pasionat de natura Romaniei si, mai ales, de zona Transilvaniei a declarat recent ca Romania pierde 3 hectare de padure virgina pe ora, iar jumatate din acest fenomen se petrece in zone care ar trebui sa fie protejate.
Printul Charles a sustinut intr-un mesaj transmis saptamana trecuta la lansarea partii a treia a documentarului “Wild Carpathia” ca jumatate din acest fenomen se petrece in zone care ar trebui sa fie protejate.
Romania este unul dintre putinele locuri in care mai exista intinderi uriase de paduri virgine, a mai spus Printul Charles.
“Aceste paduri sunt o adevarata sarbatoare a biodiversitatii. Ele gazduiesc o treime din populatia Europei de ursi bruni, lupi si rasi. Iar asta face din Carpatii romanesti o comoara nepretuita pe un continent care demult si-a pierdut astfel de comori salbatice”, a mai transmis Printul Charles in mesajul sau.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin