Omuletii Verzi » Blog Archive » Protest inedit in Islanda pentru salvarea drumului elfilor

Protest inedit in Islanda pentru salvarea drumului elfilor

Categoria : Uncategorized

Islandezii protesteaza de cateva luni fata de construirea unui drum care ar urma sa strabata o zona cu roci vulcanice cunoscuta mitologic drept habitatul elfilor.
Respectiva zona se afla in peninsula Alftanes, in apropierea capitalei Reykjavik. Potrivit mitologiei locale, acolo au trait elfii, acele fiinte supranaturale, de dimensiuni mici, si care sunt simboluri ale fortelor naturii.
Uimitor, sondajele arata ca peste jumatate din populatia Islandei crede in elfi sau cel putin nu exclude posibilitatea existentei lor.
Islandezii cred intr-un spirit viu al locurilor si considera ca acesta este personificat sub forma elfilor si a altor fiinte magice, care trebuie tratate cu respect.
De aici pleaca nemultumirea lor fata de planurile autoritatilor de a construi un drum care ar strabate habitatul mitologic al acestor fiinte.
Totodata, pe langa pericolele pe care amenajarea drumului in cauza le presupune pentru habitatul elfilor, protestatarii invoca, de asemenea, faptul ca aceasta constructie ar afecta zone naturale protejate prin lege si ar distruge un segmen important de patrimoniu natural-cultural, cu relevanta chiar si pentru cei care nu cred in elfi.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin