Omuletii Verzi » Blog Archive » Protest inedit: mii de tineri au dansat la mare pentru salvarea muntilor Retezat

Protest inedit: mii de tineri au dansat la mare pentru salvarea muntilor Retezat

Categoria : Eco Eveniment, Eco World Wide, Ecologie, Green Care

Mii de tineri europeni au fost asteptati in primul weekend din august pe plaja Hanul Piratilor din Navodari pentru a dansa – in cadrul evenimentului The Mission Dance Weekend–pentru salvarea muntilor Retezat, unde recent a fost autorizata construirea drumului DN66A, supranumit si „drumul lui Basescu”, constructie despre care ecologistii spun ca va distruge ultimul peisaj forestier intact din Europa.

Artisti consacrati ca Moby, Paul van Dyk, Ferry Corsten, Above & Beyond au intretinut atmosfera, iar participantii vau dansat pentru sustinerea cauzei muntilor Retezat. In timpul show-ului, pe ecrane imense au rulat imagini cu natura virgina din munti.

Muntii Retezat-Godeanu din Romania sunt ultimul peisaj forestier intact din zona de clima temperata a Europei, astfel de peisaje mai existand doar in padurile boreale din Canada sau Rusia si in padurile tropicale. In ciuda acestui fapt, guvernul a autorizat construirea unei sosele – Drumul National 66A – care ar urma sa treaca prin Parcul
National Domogled Valea Cernei. Ecologistii sustin ca inceperea constructiilor ar distruge iremediabil peisajul si ar afecta biodiversitatea zonei, pentru ca drumul ar urma sa treaca prin zone de protectie integrala.

De asemenea, ei se plang de faptul ca autoritatile de la Agentia Nationala de Protectie a Mediului, care au dat unda verde constructiei, nu au tinut cont de opinia publica pe acest subiect.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin