Omuletii Verzi » Blog Archive » Prototip american: garajul solar care incarca masinile electrice

Prototip american: garajul solar care incarca masinile electrice

Categoria : Uncategorized

O echipa de studenti de la Green Mountain College din Vermont au reusit sa dea o functie noua banalului garaj, folosit pana acum exclusiv ca spatiu de depozitare a masinilor sau a altor lucruri.
Astfel, ingeniosii tineri s-au gandit: ce-ar fi daca am face dintr-un simplu garaj unul solar, care ar produce energie si ar putea adaposti si o sera unde ar creste plante?
Zis si facut, dupa cum scrie treehugger.com.
Cum arata de fapt acest prototip? E un clasic garaj acoperit cu panouri solare, ceea ce inseamna ca produce energie electrica si ca poate fi o sursa de incarcare pentru masinile electrice.
Inauntru, insa, un paradis verde, pentru ca tinerii inventatori au proiectat o sera in care deja au cultivat legume.
Noua constructie se afla pe terenul colegiului unde studiaza autorii ei, care au gandit proiectul pentru un curs pe care il fac si care este dedicat designului sustenabil si energiilor regenerabile.
Vestea cu adevarat buna este, insa, ca prototipul de garaj solar a castigat deja o finantare de 50.000 de dolari, ceea ce le permite studentilor sa dezvolte mai departe ideea lor.
Planul lor este unul foarte ambitios: si anume sa transforme toate garajale din lume din constructii banale in constructii care produc energie si pot servi drept sere.
Ce sanse ar avea un asemenea proiect in Romania?
Poze aici – http://www.treehugger.com/green-architecture/green-mountain-reed-olwen-college-solar-garage.html

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin