Omuletii Verzi » Blog Archive » Raport ONU: Ce aduce un mediu neprotejat

Raport ONU: Ce aduce un mediu neprotejat

Categoria : Biodiversitate, Eco Lifestyle, Eco VIP, Green Care, Green VIP, Natura, Reciclare

Schimbarile climatice, stocurile de peste, desertificarea si seceta sunt principalele probleme de mediu pe care statele lumii nu au reusit sa le rezolve nici pana acum, arata raportul Programului ONU pentru Mediu (UNEP) GEO-5.

Iar lipsa introducerii unor masuri dure, impartasite la nivel mondial, va aduce lumii un viitor nesustenabil, cu dezechilibre si dezastre fara precedent si ireversibile, mai atrage atentia analiza ONU.

Progrese de impact au fost realizate doar in ceea ce priveste patru dintre cele 90 de obiective stabilite la nivel mondial, cum ar fi protejarea stratului de ozon, cautarea de combustibili alternativi, surse de apa mai curate si investitii in cercetare pentru reducerea poluarii mediului marin.

Au existat de asemenea masuri cu efecte pozitive, printre care extinderea ariilor protejate de tipul Parcurilor Nationale sau eforturile de reducere a defrisarilor masive, mai arata raportul ONU.

Mai mult, deteriorari semnificative se inregistreaza in special vizavi de situatia la nivel mondial a recifurilor de coral.

Ca atare, reprezentantii ONU solicita liderilor lumii care vor fi prezenti la Summitul Rio +20 – ce va avea loc pe 20-22 iunie –  sa stabileasca, de comun acord, obiective mult mai dure pentru protejarea mediului, pana acum stabilirea unor tinte obligatorii globale fiind una dintre cele mai eficiente masuri.

Se cere trecerea urgenta la “economia verde”

“GEO-5 reaminteste liderilor mondiali care se vor reuni la Summitul Rio+20 de ce o tranzitie decisiva si definitorie catre o economie verde, bazata pe poluare mai mica, resurse utilizate eficient si generare de locuri de munca, trebuie implementata de urgenta”, sustine directorul executiv al UNEP, Achim Steiner.

In conditiile in care trendul actual continua, “guvernele vor trebui sa faca fata unor niveluri de distrugere si degradare fara precedent”, avertizeaza acesta.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin