Omuletii Verzi » Blog Archive » Reciclare 2 in 1

Reciclare 2 in 1

Categoria : Uncategorized

Din cauza crizei economice, mexicanii s-au reorientat catre o forma eficienta de colectare selectiva care le asigura strictul necesar la nivel de alimente.
Din ce in ce mai multi aduna sticle de plastic pe care le schimba, in diverse locuri publice, pe alimente, precum rosiile, ceapa sau varza.
O astfel piata de schimb a fost pornita in martie anul trecut, in ideea de a creste nivelul de colectare selectiva si implicit de reciclare si de a sustine familiile sarace. Acum, insa, proiectul e unul de succes, iar piata volanta se muta in diverse locuri prin capitala Mexicului.
In general, aproape 12 tone de deseuri sunt colectate in acest schimb.
Proiectul este unul al autoritatilor, relateaza The Guardian, iar in schimbul deseurilor aduse mexicanii primesc tichete cu care isi pot cumpara mancare.
Aceasta este doar una dintre solutiile pe care autoritatile le aplica pentru a rezolva o mare problema: zilnic, in capitala tarii se strang 12.000 de tone de deseuri.
Cei mai multi dintre cei care aduc deseuri pentru a primi vouchere pentru mancare sunt foarte incantati de idee. Exista, insa, si voci critice.
Unii mexicani sunt dezamagiti de faptul ca oferta de legume care pot fi achizitionate prin tichetele primite scade pe parcursul zilei. Astfel, pentru a prinde legume bune si proaspete ei sunt nevoiti sa vina foarte de dimineata.
Autoritatile spun insa ca piata volanta este un model de educatie in primul rand, nu o metoda de a oferi hrana locuitorilor.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin