Omuletii Verzi » Blog Archive » Reciclarea artistica a dopurilor de plastic

Reciclarea artistica a dopurilor de plastic

Categoria : Uncategorized

Cu siguranta v-ati intrebat de mai multe ori in cazul peturilor, dar mai ales in cazul cutiilor de carton
duse la reciclat, ce sa faceti cu dopul ambalajulu, nu?
In cazul petului pare aproape logic sa-l lasati pe sticla pentru ca doar e tot plastic si totul ajunge la granulare. Dar in cazul cutiilor de carton aruncati practic plastic la hartie si nu pare prea corect.
Totusi, este. Si in cazul petului si in cazul altor deseuri, dopul cu care cumparati ambalajul poate fi lasat pe recipient in tomberonul de colectare. Explicatia primara e destul de simpla si anume, si producatorul si reciclatorul sunt constienti ca deseul nu este compus 100% dintr-un singur tip de material. Chiar si in cazul peturilor, care sunt plastic, dopul este de alta consistenta si va fi tratat intr-un proces separat.

Acuma ca v-ati linstit in ceea ce priveste problemele astea “separatiste”, sa va prezentam o doamna care sigur a separat dopurile de orice fel si le-a strans cu atentie.

Artista Mary Ellen Croteau si-a creat propriul portret,de o dimensiune impresionanta, exclusiv din dopuri de plastic.

Bottle Cap Project.

Prima sursa de inspiratie a artistei a fost Coloana Infinutului a lui Brancusi, creata de data asta din dopuri de plastic. Dupa ce a observat ca poate introduce dopuri de dimensiuni diferite unul intr-altul si crea astfel directii cromatice noi, ea a folosit tehnica pentru autoportretul extrem de reusit si de expresiv.

Va lasam cu poze si cu sursa care ne-a inspirat. Gasiti totul aici

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin