Omuletii Verzi » Blog Archive » Reciclarea in Romania ep. 5. De ce sunt mai eficiente sacosele de panza

Reciclarea in Romania ep. 5. De ce sunt mai eficiente sacosele de panza

1

Categoria : Reciclare

Romanii se plang de pretul sacosei din panza, 54% considerand ca acesta e prea mare. Dar, crede Gabriela Ticu, marketing manager la Asociatia ViitorPlus – care a inceput sa produca sacose din panza – romanii nu sunt suficient de informati in legatura cu beneficiile sacosei din panza si nu isi dau seama ca aceasta este “o varianta mai ieftina”.

“Daca fiecare dintre noi am renunta la 75 de pungi din plastic anual, am putea sa ne luam cate o sacosa din panza de 15 lei, pe care am refolosi-o tot anul”, puncteaza aceasta.

Asociatia ViitorPlus produce sacose de panza intr-un atelier dezvoltat cu ajutorul Ateliere Fara Frontiere (AFF) in care lucreaza persoane defavorizate, ce provin din centre de plasament.

Aceste persoane pot ramane angajate cel mult un an si jumatate, timp in care isi rezolva problemele cu actele si, cu ajutorul asistentului social si al psihologului de la AFF, isi cauta un alt loc de munca. Angajatele castiga la atelier 600 de lei pe luna si au asigurata o masa pe zi.

La atelierul ViitorPlus se produc lunar 2.000 de sacose din panza, pentru realizarea carora se folosesc materiale textile 100% naturale si organice, din resurse locale – tesatura de bumbac netratat, nevopsit – cu scopul de a le oferi romanilor o alternativa ecologica la pungile din plastic si hartie.

Fiind un produs fabricat in Romania de persoane defavorizate sau aflate in mare dificultate, aceasta sacosa ajuta la integrarea sociala si la pregatirea lor profesionala.

Comentarii (1)

Viitor Plus – unul dintre castigatorii la Gala Oameni pentru Oameni de aseara!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin