Omuletii Verzi » Blog Archive » Reciclarea sapunului

Reciclarea sapunului

Categoria : Colectare selectiva, Eco World Wide, Reciclare

V-ati intrebat vreodata ce se intampla cu toate sapunelele acelea din hoteluri, care de cele mai multe ori se arunca dupa prima utilizare, pentru ca oaspetele si-a incheiat sejurul? Noi da! Si navigand pe internet pentru a afla posibile solutii pentru aceste produse irosite, am dat de Clean the World , o organizatie care semneaza protocoale cu hoteluri din America de Nord, in baza carora resturile de sapun vor fi donate spre prelucrare si reutilizare.

Astfel, sapunurile abia folosite ajung, prin intermediul asociatiei Clean the World, la o fabrica de prelucrare unde sunt fierte, topite si unde li se reda forma unui sapun nou. Acesta din urma ajunge in tari defavorizate, in special pe continentul african, unde anual se imbolnavesc mii de copii din cauza unor probleme de igiena, care pot fi rezolvate prin metoda spalarii pe maini cu sapun. Ceea ce noua ni se pare atat de simplu si accesibil, in alte parti ale planetei este considerat un lux!

Asadar, Clean the World salveaza vieti recicland sapun.

In Europa inca nu am gasit omologul lor, dar daca deja exista ideea, speram ca cineva o va copia foarte curand si astfel vom recicla si sapunurile din hotelurile europene.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin