Omuletii Verzi » Blog Archive » Reciclezi sau platesti

Reciclezi sau platesti

1

Categoria : Colectare selectiva, DEEE, Eco World Wide, Reciclare

Daca ne-am lasati cuceriti de spiritul austriac, prezentand OKO Box-urile, acest sistem ultra eficient de colectare a cartoanelor de suc si lapte de la populatie, dorim sa va prezentam o campanie la fel de austriaca, campanie ce anunta amenzi usturatoare celor care nu trateaza deseurile corespunzator.

Prin oras sunt raspandite o groaza de afise ca cel alaturat.

Campania e destul de isteata, pentru ca aminteste si de faptul ca Viena este si vrea sa se mentina un oras turistic cu standarde inalte si ca nimeni nu are nevoie de suveniruri nepotrivite.

Cine arunca pe jos un muc de tigara va scoate din buzunar 36 euro. La fel patesc si cei care ies cu cainii la plimbare si nu strang dupa patruped. Mai serioasa devine problema pentru cei care arunca iresponsabil DEEE-uri. Ei vor plati o amenda de 1000 de euro, fara discutii. Pentru ca DEEE-urile nu sunt doar inestetice cand sunt lasate aiurea, dar mai ales dauneaza solului si atmosferei. In Romania ele se predau la un Colt Verde pentru a fi prelucrate corespunzator si reciclate.

Afisul de mai jos arata astfel de DEEE-uri intr-un glob de zapada, invita vienezii sa pastreze orasul curat si subliniaza faptul ca responsabilitatea pentru un oras impecabil ii revine fiecarui cetatean in parte. Wien ramane clean. Cu amenzi usturatoare plasate potrivit, credem noi ca nu s-ar mai vedea nici la noi gunoi aruncat aiurea. Dar de cat sa ajungem sa platim amenzi, mai bine sa evitam de pe acum potentialele situatii.

Comentarii (1)

Asa ceva in Romania (din pacate) este de domeniul imposibilului. Poate sa mai treaca 20 de generatii pana se va implementa cultura si bunul simt.
Nu uitati ca o mare parte a populatiei este formata din tigani, care in loc sa urmeze exemplele bune in educatie au corupt si majoritatea romanior care de multe ori sunt chiar mai necivilizati ca ei.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin