Omuletii Verzi » Blog Archive » Recolamp lanseaza campania de constientizare privind colectarea deseurilor de surse de lumina

Recolamp lanseaza campania de constientizare privind colectarea deseurilor de surse de lumina

Categoria : Colectare selectiva, DEEE, Eco World Wide, Evenimente, Reciclare

Sub sloganul „Doua tari, un scop, succes comun!”, prietenii nostri de la Asociatiile Recolamp Romania şi Electro-Coord Ungaria, specializate în managementul deseurilor de surse de lumina, au lansat in Timisoara, proiectul de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania – Program 2007-2013: „Reducerea poluarii cu substante toxice prin imbunatatirea managementului deşeurilor de surse de lumina in judetele de la granita dintre Ungaria si Romania”.

Sustinem si noi acest proiect si impreuna cu Recolamp si Electro-Coord vom
conştientizara şi educa cetăţenii în spiritul unui comportament responsabil fata de mediu.

Evenimentul de lansare a proiectului a avut loc marti, 19 iulie, in Piaţa Unirii din Timisoara, la showroom-ul mobil produs in cadrul proiectului. La deschiderea oficiala au participat alaturi de Asociatia Recolamp si Electro-Coord Ungaria reprezentanti ai Primariei Municipiului Timisoara, Agentiei Regionale de Protectia Mediului – Regiunea
Vest, Garzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Regional Vest si Asociatia ECOTIC.

Showroom-ul face parte dintr-o caravana ce va poposi in 20 de oraşe din judeţele-tinta ale proiectului – 10 orase din Romania (Timisoara, Lugoj, Sannicolau Mare, Arad, Ineu, Salonta, Oradea, Marghita, Carei, Satu Mare) si 10 din Ungaria (Békéscsaba,Hajdúböszörmény, Gyula, Debrecen, Hajdúszoboszló, Szeged, Szentes, Nyíregyháza, Orosháza, Hódmezővásáhely ) si are ca scop oferirea de informatii despre sursele de lumina, aspecte specifice cu privire la deseurile electrice si electronice (inclusiv echipamente de iluminat), despre sistemul de colectare a deseurilor si despre procesul de reciclare.

Spatiul expozitional va fi deschis si pus la dispozitia publicului in Piata Unirii din Timisoara in saptamana 18-24 iulie 2011, între orele 10.00 – 20.00, iar noi vom fi acolo.
Vizitatorii pot interactiona direct cu reprezentantii autoritatilor locale si a celorlalte organizatii participante, iar noi ii vom surprinde prin gesturi, miscari si emotie sa colectam selectiv deseurile, sa le ducem la containerele speciale, sa protejam natura, mediul,viata. Resursele si informatiile sunt oferite prin prezentări si jocuri interactive, filme de specialitate, materiale tiparite si discutii directe.

Pe parcursul intregii saptamani petrecute in Timişoara, Asociatia ECOTIC se alatura proiectului si va colecta de la populatie deseuri de echipamente electrice la cortul amenajat langă showroom-ul Recolamp. Prin intermediul unei trageri la sorti organizate sambata, 23 iulie, incepând cu ora 20:00, in cadrul concertului sustinut de trupa Sistem, in Piata Unirii se vor acorda premii importante celor care au adus deseuri pentru a fi reciclate.

Te asteptam la Timisoara si nu uita: Recicleaza! Acum ai cum!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin