Omuletii Verzi » Blog Archive » Refuza plasticul rau!

Refuza plasticul rau!

Categoria : Green Care

Dan Patzelt, un roman nemultumit de faptul ca multe dintre produsele din plastic de pe piata din Romania contin inca substante nocive, a pornit o campanie prin care sa ii convinga pe producatori ca exista interes, dar si cerere, din partea consumatorilor pentru alternative la plasticul toxic.

Astfel, el strange semnaturi pentru a pune putina presiune publica pe producatori. Asta mai ales pentru ca, in ultimii ani, consumul de plastic a crescut puternic in Romania, unde multi oameni nu stiu la ce riscuri se expun cand aleg anumite produse din plastic.

Si asta pentru ca exista inca pe piata ambalaje de plastic neconforme cu normele europene, care sunt foarte toxice pentru sanatatea oamenilor, dar care afecteaza si mediul inconjurator.

Astfel, el explica faptul ca plasticul este rau pentru ca are in componenta substante chimice care se desprind si pot ajunge in aer, apa sau mancare, prin pungile, paharele, sticlele sau caserolele de plastic pe care le folosim zilnic.

Mai mult, plasticul este greu reciclabil si nu este biodegradabil, ceea ce il face periculos pentru mediul inconjurator. Dan Patzelt ofera sugestii celor care vor sa faca o schimbare in stilul de viata, sfatuindu-i sa schimbe caserolele de plastic cu cele din inox sau de sticla, sa cumpere alimente vrac nu ambalate in plastic, sa foloseasca o sacosa de panza si pahare de sticla, nu de plastic.

Mai multe despre campania aceasta veti gasi pe site-ul www.plasticrau.ro.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin