Omuletii Verzi » Blog Archive » Reutilizare

Reutilizare

5

Categoria : Reciclare

V-am tot scris in ultimul timp de metode de reciclare, de reutilizare, de reducere a consumului si a cheltuielilor, toate astea cu scopul final de a contribui putin la protectia mediului inconjurator. Si astazi ne-am trezit cu gandul, ca in cele mai multe gospodarii, ajung la gunoi obiecte inca foarte utile. V-ati gandit de exemplu, inainte sa aruncati acea rola de carton pe care e infasurata hartia igienica, ca ea poata fi recuperata si reutlizata foarte creativ? Domnisoarele ar putea sa le foloseasca pe post de bigudiuri mari, ori toata lumea ar putea sa le puna in pamant si sa le dedice separarii diferitelor seminte de plante, mai ales daca ne gandim la plante pentru gatit cum sunt rozmarinul, busuiocul si cate si mai cate.

Un deseu care apare des in gospodarii, care ar putea fi insa refolosit cu usurinta provine de la mancarea comandata sau alimentele cumparate in cutii de plastic, cum ar fi fructe de padure sau fursecuri. Aceste ambalaje pot fi refolosite aproape pe post de caserola, sau, mai simplu, cutie pentru sandvich-uri, salate, sau prajituri gatite pentru vreo persoana sarbatorita. Daca nu vreti sa le refolositi in scop culinar, nu uitati ca ele pot fi cutiuite de orice fel, pentru creioanele colorate ale copiilor sau pentru papiote de ata. Din nou, imaginatia nu are limita, nici macar daca vreti sa le decorati haios pe dinafara.

Cartonul este foarte util in casa! Exact ca orice material de constructie. Data viitoare cand cumparati un TV, cand primiti un pachet sau cantitati mai mari de alimente, nu uitati sa pastrati cartoanele. In primul rand, ele se pastreaza foarte usor, putand fi aplatizate si depozitate fara sa incurce pe nimeni. Si apoi, refolositi-le atunci cand vreti sa trimiteti un pachet sau cand aveti devoie de suport sau suprafata de lucru pentru diverse proiecte care murdaresc. Totodata, cartonul e suportul perfect pentru poze, postere sau orice alt poriect decorativ pe care vi-l inchipuiti in locuinta. O cutie de carton poate fi si un cos de gunoi improvizat cand mergeti la cabana, la camping sau la picnic.

Indiferent prin ce metode creative reutilizati deseurile, important este sa reducem cat de mult posibil volumul acestora. Daca aveti si voi metode proprii de refolosire a diferitelor obiecte aparent nefolositoare, spuneti-ne aici!
Si nu uitati! Recicleaza! Acum ai cum!

.

Comentarii (5)

Chiar simpatica faza cu bigudiurile! E de incercat!

Cred ca cele mai la indemana exemple sunt traditionalele reutilizari de borcane/sticle, etc. Exemplul meu de reutilizare – cand cumpar bere, iau doar un tip care este ambalat in sticla cu capac resigilabil (se gaseste la Mega Image, de exemplu). Iar dupa ce se consuma lichidul initial, sticla chiar devine utila!

Borcanele si alte obiecte din sticla pot fi foarte usor decorate cu vopsele sau autocolante :)

Ne bucuram sa vedem ca fetele sunt deschise catre aceste idei ECOnomice!

Cutiile de CocaCola sunt bigudiurile perfecte!Dupa utilizarea lor, vei avea un par de invidiat!Incercati cu incredere:).

Ingenioasa gaselnita Narcisa !!!!! Dar dupa folosire, le ducem la pubela corespunzatoare, nu-i asa?

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin