Omuletii Verzi » Blog Archive » Rezolutii…solutii

Rezolutii…solutii

Categoria : Uncategorized

Incepe anul, incep planurile.

Auzim la fiecare sfarsit de numaratoare a 365 de zile, planuri de genul: la anul fac mai mult sport, citesc mai multe carti, ma las de fumat/mancat nesatatos, slabesc 5 kilograme, ma apuc de o noua limba straina etc…

Sunt rezolutii pe care fie le implinim, fie le ignoram dupa primul esec, fie le uitam.

O prietena avea rezolutie in 2009 sa invete sa conduca masina. A reusit pana la punctul in care masina i-a devenit comoditate absoluta! Acum, in 2010, si-a propus sa revina la sanatosul mers pe jos, piciorul frumos si economia de combustibil scumpit acum cu celebrul procentaj de 20.

“Felicitari!”, i-am spus. “Vei contrubui cu mai putin CO2 in atmosfera, vei face mai mult sport si vei economisi niste bani buni”.

Niste hoti binevoitori, care parca au auzit de aceasta rezolutie, s-au hotarat sa o ajute, spargandu-i geamul din dreapta si furandu-i CD-playerul insotitor de drumuri lungi.

V-ati gandit vreodata, ca cele mai multe rezolutii au un excelent impact asupra mediului?

Slabitul presupune mai multa miscare fizica si mai putina deplasare cu mijloace consumatoare de CO2.

Cititul unei carti, mai ales daca e facut la lumina zilei, are impact zero asupra mediului.

Mancatul sanatos presupune mai putina carne si prin asta diminuearea sustinerii industriei alimentare, ajunsa la cote inalte in ceea ce priveste daunarea mediului.

Economia de bani prin renuntarea partiala la shopping sau alegerea unor excursii mai putin costisitoare (destinatii mai apropiate) scad si ele vizibil amprenta de CO2 anuala.

Cand se arde un bec in 2010, faceti o plimbare sanatoasa spre cea mai apropiata locatie de colectare.

Voi ce rezolutii aveti pentru 2010? In afara de scopul lor principal, v-ati gandit cum, “subconstient” acestea vor servi planetei?

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin