Omuletii Verzi » Blog Archive » Romanii au colectat selectiv in 2010

Romanii au colectat selectiv in 2010

Categoria : Colectare selectiva, Colt Verde, DEEE, Reciclare

Numarul romanilor care au inceput sa colecteze selectiv si sa recicleze a crescut de la an la an, cea mai spectaculoasa crestere fiind la nivelul anului trecut. Astfel, romanii au depus selectiv cu 60% mai multe deseuri decat in 2009, arata Eco-Rom Ambalaje.

Mai mult, si infrastructura de colectare selectiva s-a marit cu 50%, astfel incat in acest moment peste 4 milioane de romani au acces la containerele albastru, verde si galben. De-a lungul ultimului an, Eco-Rom a crescut si nivelul investitiilor in infrastructura de colectare selectiva si de reciclare, acestea ridicandu-se la 7 milioane de euro in 2010.

Iar pentru anul 2011, Eco-Rom Ambalaje si-a propus extinderea si consolidarea parteneriatului public – privat, prin extinderea infrastructurii de colectare selectiva si cresterea numarului locuitorilor conectati la sistem pana la un procent de 25% din populatia Romaniei.

Tinte dure de colectare selectiva si reciclare

Aceste obiective vin in contextul unui an in care cadrul legislativ a fost modificat si obligatiile privind valorificarea deseurilor de ambalaje au crescut semnificativ. Daca in 2010 obiectivul global de recuperare de energie era de 48%, pentru 2011 a crescut cu aproape 10 procente, ajungand la 57%.

De asemenea, legislatia actuala impune raportarea separata a deseurilor din ambalaje din PET (obiectiv de valorificare 42%) si a celor din aluminiu (17%).

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin