Omuletii Verzi » Blog Archive » Romanii, printre cei mai inactivi europeni

Romanii, printre cei mai inactivi europeni

Categoria : Eco Eveniment, Eco Lifestyle, Eco VIP, EcoTendinte, Evenimente, Green Care

Un studiu al Comisiei Europene a scos la iveala ca romanii si bulgarii sunt ce mai lenesi cetateni ai Uniunii Europene, cand vine vorba de facut sport.

Cei mai sportivi cetatenti europeni sunt scandinavii, 91% dintre ei declarand ca fac foarte des sport.Dupa ei urmeaza in topul miscarii suedezii si danezii .

Cum usor va puteti imagina, romanii sunt la celalalt capat al topului, 64% dintre conationalii nostri sustinand ca nu fac deloc sport.

Totusi cei mai lenesi in materie de exercitii fizice nu sunt romanii, ci bulgarii si maltezii – peste 70% dintre acestia nu se dedica niciunei activitati fizice.

La nivelul Uniunii Europene media celor care fac sport este de 42%.La nivel general, oamenii din nordul Europei sunt cei mai activi din punct de vedere fizic.

De exemplu, in Suedia, pasiunea pentru miscare si activitate in general merge mana in mana cu o viata mai lunga si sanatoasa.

Suedezii traiesc, in medie, circa 80 de ani, potrivit Comisiei Europene, cea mai mare speranta de viata din toate tarile incluse in studiu.

Prin comparatie, romanii si bulgarii, de exemplu, traiesc, in medie, 71 de ani, a treia cea mai scazuta speranta de viata.

Cu toate acestea, lipsa de miscare nu este intodeauna corelata cu o speranta mai mica de viata. Maltezii, portughezii si italienii care nu merg la sala pot depasi media de varsta de la nivelul Uniunii Europene: 78,6, 77,3 si, respectiv, 79,8.

Exista totusi un indicator favorabil oamenilor din Portugalia, Malta si Romania. Potrivit studiului, pasionatii de miscare au tendinta sa petreasca mare parte din zi asezati pe scaun – 25% dintre danezi, 25% dintre olandezi si 21% dintre suedezi stau mai mult de 8,5 ore pe zi, probabil din cauza faptului ca au joburi de birou.

La polul opus, portughezii, maltezii si romanii stau asezati 2,5 ore pe zi sau mai putin. Bulgarii, in schimb, sunt chititi sa nu faca miscare si nici sa-si paraseasca scaunele. Aflati mai multe detalii accesand studiul.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin