Omuletii Verzi » Blog Archive » Ce incercam sa salvam

Ce incercam sa salvam

2

Categoria : Eco World Wide

Pentru ca tot vorbim pe blogul nostru despre salvarea planetei, ne gandeam sa va prezentam o data foarte riguros obiectul muncii noastre: Terra sau Pamantul.

Pamantul este localizat in marginea galaxiei noastre, Calea Lactee. Mai exact, ne aflam la 28.000 de ani lumina de centrul acesteia. Impartim galaxia cu alte 8 planete cunoscute noua si parem sa fim singura planeta care permite viata umana asa cum o stim noi.Informatii rapide:

Varsta: Aproximativ 4.54 milioane de ani
Cea mai apropiata galaxie mare: Andromeda, la aproximativ 2.3 milioane de ani lumina departare.
Varsta galaxiei Calea Lactee: Aproximativ 13.6 milioane de ani
Sistemul nostru: Sistemul Solar
Soarele: O stea galbena, de marime medie. Oamenii de stiinta spun ca e o stea G2. Este cel mai mare corp din sistemul solar si contine 99.8% din masa sistemului. Se afla in centrul sistemului solar.
Distanta medie fata de soare: Aproximativ 93.1 milioane de mile(numite si O unitate astronomica). Suntem a 3-a planeta de la Soare.
Orbita Solara: Pamantul are nevoie de 365,2422 de zile sa faca inconjurul Soarelui. Aceasta este durata de baza a unui an.
Viteza rotatiei: Aprox.1,070 miles pe ore la ecuator.
Durata rotatiei in jurul axei: Pamantul are nevoie de 23 de ore, 56 de minute si 4 secunde pentru a face o rotatie completa, de 360º
Forta gravitationala: Gravitatia este forta care atrage obiectele spre centrul Pamantului sise masoara prin masa. Daca nu ar exista forta gravitationala, toata obiectele ar fi aruncate in spatiu de forta centrifuga creata prin rotatie.
Masa Pamantului: 5,972,000,000,000,000,000,000 tone! Oamenii de stiinta prefera sa se refere la aceasta unitate de masura drept “masa Pamantului”, sustinand ca greutatea corpurilor este de fapt forta de atractia a Pamantului fata de alte obiecte.

Comentarii (2)

Interesant !

este foarte misto imi place ft tare desp astronomie ;x

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin