Omuletii Verzi » Blog Archive » Săptămâna Europeana a Mobilităţii

Săptămâna Europeana a Mobilităţii

5

Categoria : Eco Eveniment, Eco World Wide, EcoTendinte, Evenimente

Ne aflăm deja de câteva zile în Săptămâna Europeana a Mobilităţii, săptămână în care locuitorii dragului nostru continent atrag atenţia asupra poluării cauzate de traficul zilnic de maşini. În această săptămână se pune accent pe mersul pe bicicletă, mersul pe jos, folosirea mijloacelor de transport în comun, în special a autobuselor ecologice.

Campania culminează cu ziua  de 22 septembrie Ziua fără maşini! În data de 22 septembrie sunteţi invitaţi toţi să lăsaţi maşina acasă şi să căutaţi alternative verzi pentru a vă deplasa spre serviciu sau şcoli. Deşi campania are iz european, pe 22 septembrie se alătură şi câteva ţări dinafara continentului, cum ar fi China, Thailanda, Canada sau Brazilia.

Sperăm ca 22 septembrie să devină un nou Earth Hour. Adică dacă în martie deja aproape din reflex stingem lumina timp de o oră, în septembrie să fie de la sine înţeles că maşina rămâne în garaj.

Campania European Mobility Week a fost lansată în anul 2002, susţinută de Comisia Europeană. În primul an s-au alăturat campaniei aproximativ 500 de localităţi la nivel european. În 2010 însă cifrele se apropie de 2000 de localităţi din 41 de ţări care aderă campaniei.

Voi cu ce vă transportaţi în 22 septembrie?

Comentarii (5)

Eu trebuie sa ajung la aeroport deci sper tousi la o masina, un taxi ceva..altfel sigur as fi mers pe jos:)

Eu cel mai des folosesc mijloacele de transport in comun.

In Italia am prins aceasta săptămână şi transportul in comun era gratuit şi multe străzi erau închise traficului rutier.

Am trotineta. Se pune?

@Doru Panaitescu – trotinetele mai ales! si confera si o bila…. verde :)

Asteptam sa te vedem la treaba si sa ne trimti si noua o poza.

Role :>

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin