Omuletii Verzi » Blog Archive » Saptamanile conferintei schimbarilor climatice

Saptamanile conferintei schimbarilor climatice

Categoria : Uncategorized

Conferinta Organizatiei Natiunilor Unite privind schimbarile climatice, care are loc intre 26 noiembrie-7 decembrie la Doha, in Qatar, trebuie sa transpuna in realitate acordul adoptat anul trecut pentru a intensifica actiunile de combatere a schimbarilor climatice la nivel international.
La Doha, Uniunea Europeana reconfirma finantarea pentru combaterea schimbarilor climatice, in valoare de 7,2 miliarde de euro, la care s-a angajat pentru perioada 2010-2012.
UE isi mentine angajamentul fata de obiectivul stabilit la nivel mondial de a creste finantarea pentru politicile climatice la 100 de miliarde dolari anual pana in 2020, in cadrul unor actiuni eficace de diminuare a emisiilor de catre tarile in curs de dezvoltare.
Conferinta de la Doha va reprezenta o prima ocazie pentru ca ministrii sa poata discuta si planifica actiunile care urmeaza sa fie derulate in cadrul celor doua directii stabilite de Platforma de la Durban, anul trecut.
Una dintre acestea presupune inceperea lucrarilor pe marginea unui nou acord privind combaterea schimbarilor climatice, care se va aplica tuturor tarilor.
El va fi propus spre adoptare in 2015 si va intra in vigoare in 2020.
Cealalta directie de lucru a platformei este identificarea masurilor care mai pot fi adoptate pentru reducerea emisiilor pana in 2020 la nivel mondial, astfel incat obiectivul mentinerii incalzirii globale la mai putin de 2°C comparativ cu temperaturile din perioada preindustriala sa ramana in continuare tangibil.
UE vrea ca tarile care nu s-au angajat inca sa reduca sau sa limiteze emisiile pana in 2020 sa remedieze aceasta situatie.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin