Omuletii Verzi » Blog Archive » Scad vanzarile de masini, dar cresc cele de biciclete

Scad vanzarile de masini, dar cresc cele de biciclete

Categoria : Uncategorized

Ultimele date ale Asociatiei Europene a Producatorilor de Automobile arata ca pe primele trei luni din 2013 vanzarile de autoturisme au scazut cu 9,8% fata de aceeasi perioada a anului 2012.
La polul opus, Federatia Europeana de Ciclism raporteaza o crestere a vanzarilor de biciclete de la 18,9 milioane in 2000, la 20 de milioane de in 2011.
Asta nu inseamna, desigur, ca toata lumea a incalecat pe-o sa, ci indica o tendinta in crestere si care ne bucura.
Daca interpretam cifrele, la fiecare masina care se vinde in Europa, doua biciclete isi gasesc un nou cumparator.
Anul trecut au fost vandute 12 milioane de masini, ceea ce face din 2012 cel mai prost an pentru vanzarile de acest tip, din 1995 incoace. Iar estimarile pentru anul in curs nu arata nici ele prea bine, ci indica o scadere de 5-8% a vanzarilor.
La polul opus, Germania a inregistrat o crestere cu 50% in materie de ciclism in perioada 2002-2011, iar in Olanda, e-bicicletele (pedelecuri) au contribuit la o crestere cu 9% a kilometrilor parcursi cu bicicleta intre 2010 si 2011.
Mai mult, numarul oamenilor care merg cu bicicleta s-a dublat in ultimii 10 ani in multe capitale europene.
In plus, 716.000 de biciclete electrice au fost vandute in UE acum doi ani, in comparatie cu doar 11.500 de masini electrice, ceea ce inseamna un raport de 62 la 1. Acesta este unul dintre motivele pentru care multi producatori de automobile europeni au intrat in industria e-bicicletelor.
Noi ne dorim ca aceasta tendinta sa se manifeste cand mai vizibil si in Romania si sa creasca apetenta pentru pedalat.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin