Omuletii Verzi » Blog Archive » Schimbarile climatice, un pericol iminent pentru economie

Schimbarile climatice, un pericol iminent pentru economie

Categoria : Uncategorized

Presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, a pledat pentru masuri urgente de combatere a efectelor schimbarilor climatice, in cadrul reuniunii ministrilor de finante din cadrul G20, care a avut loc la Moscova.
Oficialul a cerut guvernelor tarilor membre G20 sa se aplece asupra efectelor pe care schimbarile climatice le au deja in viata reala si sa ia masuri la timp. In acelasi timp, el si-a exprimat ingrijorarea pentru consecintele la nivel economic care deriva din negestionarea acestor aspecte.

Jim Yong Kim a declarat ca in ultimii 30 de ani, pierderile cauzate de dezastre naturale s-au triplat si asta nu face decat sa arate ce pericol real si iminent reprezinta schimbarile climatice.
El a recunoscut ca acest subiect nu este, de regula, discutat de ministrii de finante si guvernatorii de banci centrale, ceea ce acesta a catalogat ca fiind o greseala.
„Sa ne uitam doar la ce se intampla acum in Rusia, tara gazda a intalnirii noastre: caderi de zapada record in Moscova. Oamenii de stiinta ne spun ca, pe masura ce Pamantul se incalzeste, vom avea tot mai multe precipitatii si perioade de vreme ostila”, a explicat presedintele Bancii Mondiale.
„Nu mai vorbim de un risc aflat la distanta de 50 de ani de noi, vorbim de riscuri prezente acum, astazi. Nicio tara, saraca sau bogata, nu este imuna in fata impactului dezastrelor aduse de schimbarile climatice”, a mai spus el.
In Thailanda, spre exemplu, inundatiile din 2011 au dus la pierderea a aproximativ 45 de miliarde de dolari, adica 13% din PIB-ul tarii.
Mai mult, in luna noiembrie a anului trecut, rapoartele despre clima spuneau ca ne indreptam catre a crestere a temperaturii globale cu 4 grade Celsius pana in 2100, fapt care va aduce valuri extreme de caldura si cresterea nivelului marii si oceanelor in mod amenintator la adresa vietii.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin