Omuletii Verzi » Blog Archive » Se pregateste harta zgomotului din Bucuresti

Se pregateste harta zgomotului din Bucuresti

Categoria : Eco Eveniment, Eco Lifestyle, Ecologie, EcoTendinte, Evenimente, Green Care

Primaria Capitalei a anuntat ca va realiza harta zgomotului din Capitala, alaturi de un plan de actiune pentru reducerea acestuia.

Proiectul are o valoare estimata de 330.000 de euro, fara TVA, iar licitiatia pentru atribuirea contractului va avea loc la finalul acestei luni.

Acest plan a fost prima data aprobat de consilierii municipali la finalului lunii februarie din 2009 si ar fi trebuit aplicat in urmatorii cinci ani.

In 2008, printr-un plan lansat de municipalitate au fost identificate ca principale surse de poluare acustica strazile aglomerate, coridoarele feroviare si cele aeriene. Documentul cuprindea si masurile care trebuie luate pentru atenuarea si eliminarea efectelor si cauzelor poluarii de acest tip.

Potrivit studiului, pentru eliminarea poluarii acustice trebuie asigurate suprafete de rulare de calitate pentru strazile Bucurestiului, impuse interdictii aeriene pe timp de noapte deasupra Capitalei, planificate si proiectate mai bine locuintele.

Alte masuri pe care le cuprinde planul includ incurajarea utilizarii masinilor silentioase, dar si reducerea zgomotului zilnic din trafic, precum si imbunatatirea traficului pentru tramvaie si trenuri, in limitele impuse de legislatie.

De asemenea, planul prevede si zonarea sonora a cartierelor rezidentiale si a centrului orasului pentru a stabili care sunt cele mai zgomotoase si de ce.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin