Omuletii Verzi » Blog Archive » Solutia viitorului: biocarburant din alge?

Solutia viitorului: biocarburant din alge?

Categoria : Eco World Wide, Ecologie

Algele albastre si verzi modificate genetic ar putea fi solutia la problemele de carburant din lume. Recent, bioinginerii au reusit sa creeze alge care produc etanol, ulei si chiar diesel – asta in conditiile in care tot ce le trebuie pentru a se dezvolta sunt razele soarelui, dioxid de carbon si apa marii.

Biochimistul Dan Robertson, seful unei echipe de cercetare din Statele Unite, a dezvoltat alge modificate genetic de culoare verde inchis cu nuante de albastru, mici cat bacteria E.coli. Materialul lor genetic a fost modificat in amanunt, scrie Spiegel International.

Cand lumina trece prin stratul lor exterior, algele modificate genetic secreta picaturi de carburant. „Practic, a trebuit sa pacalim organismul sa faca ceea ce noi voiam sa faca”, explica Robertson procedeul prin care s-a reusit obtinerea de biorcarburant.

Ca dovada, are o eprubeta cu un lichid verde: biocarburant. La ora actuala, in Statele Unite, cercetatorii testeaza pe automobile, nave si avioane biocombustibilul obtinut din alge. Iar miza este enorma. Dovada ca investitori traditionali precum familia Rockefeller si Bill Gates pariaza milioane de dolari pe puterea „supei verzi”. Mai ales ca acesta este cel mai ieftin si sustenabil inlocuitor al petrolului.

Tehnologia promite, iar compania care va reusi pentru prima data sa vanda biocombustibil la preturi bune, va scrie istorie, prognozeaza revista germana.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin