Omuletii Verzi » Blog Archive » Studiu: poluarea din trafic e cauza a 14% din cazurile de astm la copii

Studiu: poluarea din trafic e cauza a 14% din cazurile de astm la copii

Categoria : Uncategorized

Poluarea generata de trafic este resposanbila pentru 14% din cazurile de astm la copii, arata rezultatele unui nou studiu.
Concluziile studiului vin ca urmare a coroborarii datelor unor cercetari pe traficul din SUA si problemele generate in sudul statului California, cu date privind viata copiilor care locuiesc in tipare urbane similare, dar in zece orase europene.
„Cand am comparat rezultatele cu cele ale unor studii epidemiologice despre efectele expunerii la noxele din trafic, am descoperit ca aceasta expunere este un factor relevant care contribuie la aparitia acestei boli cronice, astmul”, a explicat Laura Perez, autor principal al studiului, potrivit Discovery News.
Autorii studiului admit ca situatia din SUA este diferita fata de Europa – tipul de poluare, mai exact, este diferit, pentru ca un procent mare din masinile europene sunt diesel si pentru ca exista si alte standarde de protectie a mediului.
In 2010, un raport al Health Effects Institute din Boston, SUA, a descoperit dovezi suficiente pentru concluzia ca poluarea generata de trafic declanseaza simptome de astm.
Raportul sustinea ca zona cea mai mare de impact se situeaza la 300–500 de metri distanta de autostrazi si drumuri principale.
Asta inseamna ca in America de Nord 30-45% din populatie este expusa riscului.
Astmul nu este singura afectiune cauzata de acest tip de poluare. Printre alte afectiuni stimulate de poluarea din trafic se numara si bronsita si bolile cardiovasculare.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin