Omuletii Verzi » Blog Archive » Sugestie de concediu

Sugestie de concediu

1

Categoria : EcoTendinte

Dacă nu v-aţi hotărât ce să vizitaţi vara aceasta, vă propunem noi! O vizită în pădurea tropicală…din Anglia! Vă gândiţi, sigur…în Anglia plouă mult…dar până să fie acolo o pădure tropicală mai trebuie să se petreacă multe fenomene, nu?

Nu neapărat! La Eden Project, în Cornwall, găsim cele mai mari sere din lume, unde una din ele adăposteşte o adevărată pădure tropicală. Domul respectiv simulează întocmai clima tropicală şi astfel facilitează o adaptare perfectă a arborilor şi plantelor zonei specifice.

Proiectul Eden este în primul şi primul rând un mod de a aminti oamenilor de dependenţa şi strânsa legătură cu natura. Mesajul lor este unul de speranţă şi optimism. Scopul lor este unul educaţional, de a învăţa vizitatorii despre importanţa mediului înconjurător.

Fiecare “Biome”, sau dom cum le zicem noi, redă un ecosistem. Găsiţi acolo biomul tropical, pe cel mediteranean, dar şi cel dedicat horticulturii. De la arhitectura surprinzătoare la plantele gigante din interior, toate se găsesc la Eden Project. Ei lucrează cu voluntari, se susţin parţial din reciclare de telefoane mobile şi investesc profitul în cercetare şi programe educaţionale.

Şi, de parcă nu ar fi de ajuns, oricine ajunge la ei cu un mijloc de transport în comun, pe jos sau cu bicicleta, primeşte o reducere la biletul de intrare!

Aşa că, adăugaţi Eden Project pe lista de priorităţi. Am auzit că merită!

eden project

Comentarii (1)

Foarte frumoasa destinatia de vacanta! mi-am propus sa ajung si eu acolo. As vrea sa completez descrierea acestui loc minunat cu o informatie: tot acel ecosistem unic in lume, care reuneste plante din toate regiunile planetei, a fost construit pe locul unei foste mine. Da, o mina de argila. Iata si detaliile transformarii unei mine in cea mai mare sera din lume http://www.edenproject.com/whats-it-all-about/behind-the-scenes/our-history/index.php

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin