Omuletii Verzi » Blog Archive » Super arma de curatat apa

Super arma de curatat apa

Categoria : Uncategorized

Cativa oameni de stiinta australieni si francezi si-au dat mana intr-un proiect comun si au reusit ceea ce parea imposibil cu doar cativa ani in urma: sa inventeze o super arma de curatat apele poluate.
Mai precis, ei au inventat un material usor si reutilizabil care poate absorbi chimicale pana la de 33 de ori greutatea lui, potrivit Econews.
E vorba de niste fasii absorbante facute din grafen alb si care pot absorbi uleiuri, solventi chimici si vopseluri chimice, toate folosite mai ales in industria textila si a tabacirii pielii.
Materialul absorbant este foarte poros si poate pluti pe apa, fiind si impermeabil. Odata ce bucatile de material sunt lasate pe o suprafata de apa poluata, ele absorb „instantaneu” reziduurile si devin inchise la culoare.
„Procesul este foarte rapid, in doar doua minute, uleiul scurs in apa a fost inghitit de nano-fasii in timpul testelor”, explica autorii inventiei.
Odata saturate, fasiile de material pot fi culese cu usurinta de pe suprafata apei, curatate prin ardere, incalzire sau spalare si, apoi, reutilizate. Chiar de mai multe ori.
Alte materiale din aceasta categorie au o capacitate de absorbtie mult mai scazuta, iar cele care au o capacitate buna de absorbtie nu pot fi reciclate.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin