Omuletii Verzi » Blog Archive » Sustenabilitatea vinde si poate fi vanduta!

Sustenabilitatea vinde si poate fi vanduta!

Categoria : Colectare selectiva, Eco World Wide, EcoTendinte, Reciclare

Inca o saptamana in care va tot batem la cap despre cat de important este sa reciclati si, mai ales, sa reduceti utilizarea ambalajelor in general. Ne bucuram foarte mult sa vedem ca mesajele eco sunt preluate si de marile companii si distribuite de acestea pe toate canalele lor de comunicare, ajungand astfel la un numar foarte mare de consumatori.

Am gasit de curand o reclama la cafea, prin care producatorii se lauda ca au redus cantitatea de ambalaje folosite cu 97%.

http://www.youtube.com/watch?v=G7qmCU-ckgc&feature=player_embedded

Mesajul este simplu, este transmis clar si va fi sigur retinut de cei ce il vad! Concluzia este ca sustenabilitatea se poate vinde ! Asadar, o companie, pe langa produse sau servicii, poate vinde si ideea sustenabilitatii si poate influenta consumatorul inspre a fi mai responsabil fata de mediu. Compania trebuie oricum sa reduca amprenta de carbon si sa se alinieze normelor legale in acest sens. Ori, daca reducerea amprentei de carbon este un lucru obligatoriu, compania va asigura o campanie de comunicare despre acest aspect, lucru care evident ii va imbunatati imaginea si va avea un impact pozitiv si asupra vanzarilor. Evident ca acesta este scopul primordial al oricarei companii, cresterea vanzarilor, dar in acest context, el este integrat intr-un lant strategic si operational mult mai ecoprietenos.

Deci sustenabilitatea se poate vinde! Expertii din Marketing sustin ca in viitor consumatorul de rand se va orienta in alegerea produselor cumparate dupa elemente care aduc un beneficiu global, respectiv au un impact cat mai mic asupra mediului si societatii.

Incet, incet lumea devine responsabila. Nu stim daca responsabilizarea lor invita corporatiile sa-si tina in frau amprenta de carbon, sau daca marile companii isi invata consumatorii sa aleaga produse sustenabile, “intamplator” ale lor. Dar miscarea se intampla si toate partile par sa traga spre o lume mai buna!

Ah, ce optimist incepe saptamana! Speram sa vorbim de un optimism sustenabil!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin