Omuletii Verzi » Blog Archive » Tehnologia la ea acasa: cum va arata bucataria viitorului

Tehnologia la ea acasa: cum va arata bucataria viitorului

1

Categoria : Uncategorized

Un spatiu interactiv si cu produse electrocasnice care ne vor ajuta sa gatim sanatos si sa nu facem risipa. Un spatiu populat cu diverse gadgeturi care acum sunt inventate si in curs de comercializare. Asa va arata bucataria in curand.
Va facem o trecere in revista a lor, cu ajutorul BBC.
In primul rand, in bucataria viitorului va exista un frigider inteligent care ne va avertiza asupra termenului de garantie al produselor din el, dar si asupra alimentelor disponibile.
Aici vom gasi si tocatoare cu touchscreen care vor calcula cantitatea de alimente in functie de numarul celor care vor manca, dar si mese care vor calcula valoarea nutritionala a felurilor de mancare pe care le asezam pe ele.
Mai mult, bucataria va include si imprimante 3D care vor printa diverse feluri de mancare. Am zis bine printa, nu radeti inca. Toate aceste lucruri au fost deja inventate si e doar o chestiune de timp pana cand le vom avea in bucatarii.
De exemplu, un designer de produse a inventat tocatorul cu touchscreen interactiv si multifunctional, conectat la o retea wi-fi, care poate cantari ingrediente, propune retete si calcula cantitatea de alimente, in functie de numarul invitatilor la masa.
Mai mult, tocatorul de alimente poate fi utilizat fara teama de a defecta touchscreen-ul, deoarece acesta este prevazut cu sticla securizata.
Un alt designer s-a gandit sa faca o masa flexibila, conectata la reteaua wi-fi, care masoara greutatea si valoarea nutritionala a alimentelor.
Pe piata exista si prototipul unei imprimante 3D care poate produce o gama de alimente, de la ciocolata la ravioli, pe baza unei liste de ingrediente, cu conditia ca acestea sa aiba o consistenta moale.
Din punct de vedere tehnic, este vorba despre un proces de pompare, nu de printare, dar imprimanta poate combina pana la sase ingrediente, din duze separate, pentru a produce o gama variata de mancaruri, ce au forme programate prin tehnologie de inalta precizie.

Comentarii (1)

ar fi interesant ;)

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin