Omuletii Verzi » Blog Archive » Temperaturile la extreme ar putea fi efectul activitatii umane

Temperaturile la extreme ar putea fi efectul activitatii umane

Categoria : Eco Eveniment, Eco Lifestyle, Green Care

Meteorologii au facut un pas important in dezvoltarea cercetarilor privind vremea extrema aratand ca inundatiile, canicula si seceta din diferite zone ale lumii sunt efectul activitatii umane, asa cum arata un articol publicat in The Guardian.

Astfel, decalajele temperaturilor sunt, cel mai probabil, cauzate de schimbarile climatice si nu de variatiile naturale, sustin oamenii de stiinta.

Mai mult decat descoperirea factorilor umani care schimba conditiile climatice normale, oamenii de stiinta incearca sa faca o delimitare intre cauzele naturale ale schimbarilor de vreme , cum ar fi miscarea oceanelor sau circulatia aerului, si cele provocate de oameni.

O alta cauza a conditiilor critice ale vremii a fost observata de cercetatori in cazul inundatiilor din Thailanda de anul trecut: schimbarile in administratia sistemului local de rauri.

Noile cercetari realizate de specialisti vor ajuta la o mai eficienta analiza a conditiilor meteo. Acestea vor avea efecte importante asupra politicilor climatice si problemelor legate de incalzirea globala.

Cercetarile in domeniul climatic au fost incepute in contextul diferentelor foarte mari de temperaturi, cu veri tot mai secetoase si toride si ierni tot mai geroase.

In aceasta vara in Statele Unite s-au inregistrat numeroase incendii, in Rusia zeci de oameni au murit in urma unei viituri puternice, iar in Chile temperaturile nu depasesc 15 grade Celsius.

Insa, abia peste cativa ani cercetatorii vor putea dovedi ca incalzirea globala este indusa de oameni.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin