Omuletii Verzi » Blog Archive » The Story of Electronics

The Story of Electronics

Categoria : DEEE, Reciclare

Nu ne saturam sa va povestim de electronice si ciclul de viata al acestora. Cel mai frumos ni se pare cand si altii insista pe subiect. Din ciclul de povesti “The Story of Stuff” va prezentam in acest video 8 minute dedicate produselor electronice si drumului acestora de la fabricare pana la debarasare: “The Story of Electronics

Un element destul de nou in acest clip este teoria uzurii aparatelor, conform careia marii producatori de echipamente electronice le programeaza pe acestea intentionat cu greseli incorporate, pentru a asigura necesitatea inlocuirii lor intr-un anumit numar de ani (un interval relativ scurt, desigur). Practic ca si cum o imprimanta se strica programat dupa un anumit numar de pagini efectuate, pentru a asigura o sporire a ritmului de comercializare a acestora. Asta ar insemna, deci si mai multe electronice de reciclat,nu?

Indiferent ca credem sau nu in aceasta teorie, suntem convinsi de importanta reciclarii DEEE-urilor. Stiti voi, cel mai simplu, cautand un Colt Verde ;)

Reciclare si vizionare placuta!!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin